Palačinky s jahodami a zmrzlinou - postup přípravy
Nadcházející úrodu čerstvých jahod lze využít i k tomu, abyste si doma udělali lahodné palačinky, které naplníte ovocem a doplníte zmrzlinou. Recept na skvělý dezert nám poskytla paní Naďa Hajžmanová.
Ingredience (1 hrnek = 250 ml)
Do mísy dejte mouku, nalijte polovinu mléka a přidejte vejce. Řádně promíchejte, aby se vytvořilo tužší těsto bez hrudek. Poté přidejte zbytek mléka a vymíchejte řidší homogenní těsto.
Na sporáku důkladně zahřejte pánev s trochou oleje. Nalijte na ni trochu těsta a pohybujte pánví, aby se těsto na ní rovnoměrně rozlilo. Poté palačinku obraťte, aby byla dobře usmažená z obou stran.
Hotové palačinky naplňte jahodami, případně i libovolným krémem, posypejte moučkovým cukrem a servírujte na talíři spolu se zmrzlinou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.