Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bílý chléb bez pracného hnětení

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Bílý chléb bez pracného hnětení - postup přípravy

Pokud vás na výrobě vlastního domácího chleba nebaví jeho pracné hnětení, jde to snadno i bez něj. Přesto získáte krásně nadýchané a křupavé pečivo.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do zadělávací mísy dejte mouku, sůl, sušené droždí a vše zalijte vodou. Zamíchejte těsto dobře vařečkou, ale poté ho již dále nezpracovávejte. Přikryjte mísu a nechte ho 12 hodin kynout při pokojové teplotě.

2. KROK

Rozehřejte litinovou pánev v troubě na teplotu 230 °C po dobu 30 minut. Zvolte takovou, kterou je možné používat i v troubě a máte na ni poklici.

3. KROK

Těsto vyklopte na pečicí papír poprášený moukou a přeneste ho do vyhřáté pánve. Přiklopte ho poklicí. Vložte pánev do předem vyhřáté trouby na 230 °C a pečte chléb zhruba 40 až 45 minut. Po upečení ho nechte vychladnout na mřížce.

4. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Pinch of Yum

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů