Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynuté sýrové rolky

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 80 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Kynuté sýrové rolky - postup přípravy

Pokud patříte mezi milovníky sýrového pečiva, tyto kynuté rolky se sýrem si zamilujete. Jsou křupavé, jemné a krásně nadýchané.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do zadělávací mísy dejte vlažné mléko, vlažnou vodu, olej, cukr, sůl, vaječný bílek (žloutek si schovejte na později) a sušené droždí. Vše promíchejte a postupně přidejte prosátou hladkou mouku. Promíchávejte a v poslední fázi začněte zpracovávat rukou, dokud nezískáte hladké nelepivé těsto. Pak mísu přikryjte a nechte hodinu kynout.

2. KROK

Vyklopte těsto na pomoučněný vál a rozpulte ho, aby se s ním lépe pracovalo. Z každé půlky vyválejte čtvercovou placku. Potřete ji rozpuštěným máslem a přeložte na třetiny. Vršek podlouhlého těsta pomažte máslem, opět přeložte na třetiny a dejte na 10 minut do mikrotenového sáčku odpočinout.

3. KROK

Z těsta následně vyválejte čtvercovou placku a posypejte ji strouhaným čedarem nebo jiným tvrdým sýrem. Poté ji srolujte. Z rolády krájejte kusy silné asi na 3 prsty, dejte je na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte a nechte 20 minut kynout.

4. KROK

Rozšlehejte žloutek a vršky rolek jím potřete. Poté na ně nasypejte trochu máku. Vložte plech do předem rozehřáté trouby na 180 °C a pečte je zhruba 20 minut.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů