Roštěná s dušenými žampiony a fazolovými lusky - postup přípravy
Za nás je hovězí roštěná jedno z nejlepších jídel, jaké si můžete doma připravit. Pokud k masu navíc přidáte dušené žampiony s fazolovými lusky podle receptu od paní Martiny Recmanové, bude „roštěnka“ absolutně bezkonkurenční.
Ingredience
Plátky hovězího masa naklepejte a obalte je ve směsi mouky, soli a pepře. V hrnci rozehřejte trochu rostlinného oleje a osmahněte na něm obalené plátky zprudka po obou stranách dozlatova. Poté je z hrnce opět vyjměte.
Cibuli nasekejte nadrobno. Do výpeku z masa v hrnci přikápněte podle potřeby trochu oleje, rozehřejte ho a nechte v něm osmažit cibulku. Když zrůžoví, vraťte zpátky opečené maso, podlijte ho trochou vody, stáhněte žár na střední úroveň a duste maso pod pokličkou doměkka. V průběhu dušení čas od času přilijte do hrnce trochu vody.
V pánvi rozehřejte trochu másla a osmahněte na něm nejprve pokrájené houby dozlatova. Poté přidejte fazolové lusky (pokud používáte čerstvé, nechte je předtím minutu povařit v osolené vodě), trochu je osolte, promíchejte a pod pokličkou obojí společně chvilku duste.
Když je maso v hrnci měkké, dochuťte omáčku solí a pepřem, nechte ji mírně provařit a odstavte ze sporáku. Maso rozdělte na talíře, na každý plátek položte trochu dušených hub s fazolkami, podlijte jej omáčkou a doplňte vařenou jasmínovou rýží, případně houskovým knedlíkem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.