Fazolový guláš s uzeným masem

i Zdroj fotografie: Vladimíra Bosáková
ČAS PŘÍPRAVY
40 minut
ČAS VAŘENÍ
240 minut
NÁROČNOST
Snadná

Fazolový guláš s uzeným masem - postup přípravy

Nemusíte být kovboj ani pistolník, abyste si mohli dopřát pořádný fazolový guláš s uzeným masem. Zkuste jej třeba podle osvědčeného receptu od paní Vladimíry Bosákové.
1. KROK

Fazole zalijte vodou a nechte je do druhého dne máčet.

Uzené kosti vložte do hrnce s vodou a nechte je alespoň 2 hodiny probublávat. Můžete použít i tlakový hrnec.

2. KROK

Na druhý den slijte namočené fazole a nechte je okapat. Přes sítko sceďte také vývar z uzených kostí, zalijte jím fazole a nechte je uvařit doměkka.

3. KROK

Oloupejte cibuli a česnek a obojí nasekejte nadrobno. V pánvi rozehřejte trochu sádla, osmahněte na něm nejprve cibuli dorůžova, poté přidejte i česnek. Jakmile se česnek rozvoní, přidejte lžíci rajčatového protlaku, pepř, mleté nové koření a sladkou papriku a nechte vše společně chvilku za stálého míchání restovat. Poté směs vyklopte do hrnce k fazolím v uzeném vývaru a dobře promíchejte.

4. KROK

Z uvařených uzených kostí oberte maso a vložte ho do hrnce s gulášem. Dochuťte vše solí a pepřem. Guláš zahustěte záklechtkou z hladké mouky a vody, nechte ještě alespoň 5 až 10 minut provařit a podávejte s čerstvým pečivem.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 171 hlasů
Nahlásit chybu
82 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt