Vepřové plátky s bramborami a cibulí - postup přípravy
Pokud patříte k milovníkům šťavnatého masa a snadného vaření, připravte si vepřové plátky s bramborami. Připravíte je z levných ingrediencí a za pár minut.
Základ
Na vymazání
Na posypání
Maso nakrájejte na tenké plátky, které jemně naklepejte a ochuťte solí a pepřem.
Tip: Maso naklepávejte přes sáček, který zmírní riziko narušení struktury masa a odstřikování šťávy do okolí.
Plátky pokryjte dno zapékací mísy, vymazané olejem, ve které je potřete hořčicí. Maso pokryjte proužky cibule a na měsíčky nakrájenými oloupanými bramborami.
Pokrm posypte solí, nastrouhaným tvrdým sýrem, pokryjte majonézou a pečte ho v předehřáté troubě na 190–200 °C po dobu 60 minut.
Tip: Vepřové plátky s bramborami servírujte posypané nasekaným koprem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Chutné a jednoduché s Lily