Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové plátky s bramborami a cibulí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Vepřové plátky s bramborami a cibulí - postup přípravy

Pokud patříte k milovníkům šťavnatého masa a snadného vaření, připravte si vepřové plátky s bramborami. Připravíte je z levných ingrediencí a za pár minut.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

Na vymazání

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Maso nakrájejte na tenké plátky, které jemně naklepejte a ochuťte solí a pepřem. 

Tip: Maso naklepávejte přes sáček, který zmírní riziko narušení struktury masa a odstřikování šťávy do okolí. 

2. KROK

Plátky pokryjte dno zapékací mísy, vymazané olejem, ve které je potřete hořčicí. Maso pokryjte proužky cibule a na měsíčky nakrájenými oloupanými bramborami. 

3. KROK

Pokrm posypte solí, nastrouhaným tvrdým sýrem, pokryjte majonézou a pečte ho v předehřáté troubě na 190–200 °C po dobu 60 minut. 

Tip: Vepřové plátky s bramborami servírujte posypané nasekaným koprem.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů