Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bezmasý žampionový guláš

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Bezmasý žampionový guláš - postup přípravy

Guláš nemusí být nutně určený jen pro masožravce, stejně chutný se dá připravit také ze žampionů. Vyzkoušejte osvědčený domácí recept na žampionový guláš se žlutou paprikou, o který se s námi podělila paní Helena Vítková Zvonková.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Žampiony očistěte a nakrájejte je na kostky. Cibuli nasekejte nadrobno a nechte ji zpěnit na troše másla nebo rostlinného oleje. Žampiony přihoďte k cibuli a osmažte je ze všech stran dozlatova.

2. KROK

Obsah pánve posypejte solí a pepřem, přidejte kmín, sladkou mletou papriku a špetku pálivé. Nechte vše ještě chvilku zarestovat a podlijte vodou nebo vývarem. Promíchejte a pod pokličkou duste doměkka.

3. KROK

Když jsou žampiony téměř uvařené, přisypejte k nim do hrnce na tenké proužky pokrájenou žlutou papriku a omáčku zaprašte hladkou mouku. Vše dobře promíchejte a nechte ještě asi 10 až 15 minut provařit.

4. KROK

Hotový žampionový guláš podávejte s vařenou rýží, s těstovinami nebo jen s kouskem čerstvého chleba.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů