Bezmasý žampionový guláš - postup přípravy
Guláš nemusí být nutně určený jen pro masožravce, stejně chutný se dá připravit také ze žampionů. Vyzkoušejte osvědčený domácí recept na žampionový guláš se žlutou paprikou, o který se s námi podělila paní Helena Vítková Zvonková.
Ingredience
Žampiony očistěte a nakrájejte je na kostky. Cibuli nasekejte nadrobno a nechte ji zpěnit na troše másla nebo rostlinného oleje. Žampiony přihoďte k cibuli a osmažte je ze všech stran dozlatova.
Obsah pánve posypejte solí a pepřem, přidejte kmín, sladkou mletou papriku a špetku pálivé. Nechte vše ještě chvilku zarestovat a podlijte vodou nebo vývarem. Promíchejte a pod pokličkou duste doměkka.
Když jsou žampiony téměř uvařené, přisypejte k nim do hrnce na tenké proužky pokrájenou žlutou papriku a omáčku zaprašte hladkou mouku. Vše dobře promíchejte a nechte ještě asi 10 až 15 minut provařit.
Hotový žampionový guláš podávejte s vařenou rýží, s těstovinami nebo jen s kouskem čerstvého chleba.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.