Krémové banánové nanuky se skořicí - postup přípravy
Správné léto se neobejde bez pořádného nanuku. Vyzkoušejte třeba domácí banánové nanuky se skořicí, nejenže ušetříte, ale pochutnáte si ještě více než na těch kupovaných.
Ingredience
Mléko nalijte do většího hrnce, do kterého postupně nalámejte oloupané banány. Ke směsi přihoďte celou skořici a ochuťte ji Salkem. Veškeré ingredience navzájem důkladně promíchejte.
Přidejte cukr a hrnec dejte na plotnu. Přisypejte sušené mléko a na mírném plameni směs na nanuky lehce povařte.
Obsah hrnce stále míchejte, dokud se nezačne vařit. Poté nechte směs zhruba tři minuty probublávat.
Směs na nanuky sundejte z plotny a ochuťte ji troškou vanilkové esence. Nakonec hmotu do hladka rozmixujte v mixéru a naplňte jí formičky na nanuky nebo kelímky z jogurtů.
Zmrzlinu nechte v mrazáku minimálně dvanáct hodin. Po vytažení z mrazáku nanuky ponořte na okamžik do teplejší vody, půjdou vám pak mnohem lépe vytáhnout z formiček.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.