Smažené palačinky s masovou směsí - postup přípravy
Palačinky se dají udělat i jinak než nasladko, například smažené s náplní z mletého masa a zeleniny. Recept nám poskytla paní Dana L.
Na palačinky
Na náplň
Na obalení
V zadělávací míse smíchejte hladkou mouku, vejce a mléko a vymíchejte těsto. Vezměte palačinkovou pánev, dejte na ni trošičku oleje a začněte postupně opékat palačinky.
Kysané zelí dejte do hrnce. Přidejte trochu vody, bobkový list a nové koření a nechte vše na sporáku pod poličkou dusit, aby zelí změklo. Nakrájejte cibuli na kostičky a dejte ji restovat na pánvi na troše oleje.
Když cibule zesklovatí a začne červenat, přidejte mleté maso, sůl a pepř a vše restujte, dokud maso nebude pěkně opečené. Před smažením masa můžete k cibuli přidat nastrouhanou petržel, mrkev a celer, ale není to nutné, lze je z receptu vypustit. Pak vše přidejte k zelí.
Náplň dejte do cedníku, aby odtekla šťáva. Můžete jí později trochu nalít na jídlo, ale je to na vás. Směs potom zabalte do palačinek.
Rozšlehejte vejce a dle chuti ho osolte a opepřete. Namočte zabalenou palačinku do vajec, pak ji obalte ve strouhance a dejte smažit na pánev s rozpáleným olejem z obou stran dozlatova.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.