Pomazánka Budapešť - postup přípravy
Tuto jednoduchou a chutnou pomazánku nejspíše znáte z lahůdkářských pultů, domácí je ale mnohem chutnější a také levnější. Připravíte ji snadno podle receptu, který se objevil na Youtube kanálu Recepty bez brepty.
Ingredience
Čerstvou červenou papriku zbavte stopky, jádřince a zbytku semínek a nasekejte ji na drobné kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte ji nadrobno. Sterilovanou papriku nechte okapat a pokrájejte ji na menší kousky.
Do misky vložte měkký tvaroh, přidejte změklé máslo a obojí společně dobře promíchejte. Přidejte všechnu nakrájenou zeleninu, podle chuti přisypejte sůl, čerstvě mletý černý pepř a asi jednu čajovou lžičku sladké mleté papriky a znovu vše pečlivě promíchejte, aby se koření rozptýlilo v celém objemu pomazánky.
Misku s pomazánkou zakryjte kusem přilnavé potravinářské fólie a nechte ji v lednici 1 hodinu odležet. Po vychlazení pomazánku znovu promíchejte. Pokud je příliš hustá, rozřeďte ji kapkou smetany.
Pak už jen nakrájejte čerstvé pečivo, a pokud chcete, můžete jej opéct na pánvi dozlatova. Natřete na krajíčky hotovou pomazánku Budapešť a podávejte spolu s čerstvou nebo sterilovanou zeleninou.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.