Pomazánka z uzených šprotů s vejcem - postup přípravy
Připravte si jednoduchou pomazánku z uzených šprotů podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Je osvěžující, výživná a skvěle se hodí k pohoštění i snídani.
Pomazánka
Zdobení
Příloha
Nadrobno nakrájenou okurku s jarní cibulkou smíchejte s uzenými šproty, které rozmačkejte vidličkou. Přidejte nakrájené vařené vejce a hořčici.
Poznámka: Vejce vařte 10 minut.
Směs ochuťte pepřem, solí a smíchejte s majonézou a citronovou šťávou.
Tip: Pomazánku z uzených šprotů podávejte s chlebem nebo jiným oblíbeným pečivem. Každou porci můžete ozdobit trochou nasekané petrželky a plátkem citronu.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem