Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pomalu pečené vepřové koleno na pivu

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 240 minut

Pomalu pečené vepřové koleno na pivu - postup přípravy

Nenechte se odradit časem, po který se maso peče. Přípravu zvládnete za pár minut, a pak už jen čekáte na ochutnání toho nejkřehčího masa, jaké jste kdy jedli. Recept z Youtube kanálu Recepty bez brepty si zamilujete.

Ingredience pro:
2 kusy
+ -

Základ

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte sůl s mletým kmínem, mletým pepřem, mletou paprikou, šalvějí, worcestrovou omáčkou, medem, octem a olejem. 

2. KROK

Do směsi přimíchejte 200 ml černého piva a pomocí čisté injekční stříkačky tekutinu aplikujte do otvorů, které jste nožem vyřezali do masa v různých místech. Maso nechejte 1 hodinu odležet.

Poznámka: Marinádou, která vám zbyde, potřete povrch obou kolen. 

3. KROK

Cibuli oloupejte, nakrájejte ji nadrobno a vsypte ji k masu. Do mísy přidejte také neoloupané stroužky česneku v celku. 

Poznámka: Cibuli s česnekem uložte do mísy pod maso.

4. KROK

Maso v pekáči podlijte 500 ml černého piva a pečte ho pod pokličkou v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 3,5 hodiny. Následně pokličku sejměte a pečte dalších 30 minut při teplotě 200 °C. 

5. KROK

Tip: Hotové pomalu pečené vepřové koleno servírujte s nakládanými okurkami, beraními rohy, křenem, hořčicí, výpekem z pekáče a chlebem. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů