Pomalu pečené vepřové koleno na pivu - postup přípravy
Nenechte se odradit časem, po který se maso peče. Přípravu zvládnete za pár minut, a pak už jen čekáte na ochutnání toho nejkřehčího masa, jaké jste kdy jedli. Recept z Youtube kanálu Recepty bez brepty si zamilujete.
Základ
Příloha
V míse smíchejte sůl s mletým kmínem, mletým pepřem, mletou paprikou, šalvějí, worcestrovou omáčkou, medem, octem a olejem.
Do směsi přimíchejte 200 ml černého piva a pomocí čisté injekční stříkačky tekutinu aplikujte do otvorů, které jste nožem vyřezali do masa v různých místech. Maso nechejte 1 hodinu odležet.
Poznámka: Marinádou, která vám zbyde, potřete povrch obou kolen.
Cibuli oloupejte, nakrájejte ji nadrobno a vsypte ji k masu. Do mísy přidejte také neoloupané stroužky česneku v celku.
Poznámka: Cibuli s česnekem uložte do mísy pod maso.
Maso v pekáči podlijte 500 ml černého piva a pečte ho pod pokličkou v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 3,5 hodiny. Následně pokličku sejměte a pečte dalších 30 minut při teplotě 200 °C.
Tip: Hotové pomalu pečené vepřové koleno servírujte s nakládanými okurkami, beraními rohy, křenem, hořčicí, výpekem z pekáče a chlebem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty