Přírodní kuřecí plátek s cizrnou - postup přípravy
Cizrna stále ještě není v našich končinách právě nejobvyklejší potravinou, je ale velmi chutná a moc zdravá. Vyzkoušejte ji spolu s kuřecím plátkem podle tohoto jednoduchého receptu, o nějž se s námi podělila paní Diana Berkyová.
Ingredience
Cizrnu nasypejte do dostatečně velkého hrnce, zalijte ji větším množstvím studené vody a nechte ji do druhého dne nabobtnat. Poté ji slijte, propláchněte, zalijte ji novou vodou s trochou soli a nechte ji uvařit doměkka.
Nakrájejte cibuli nadrobno a osmahněte ji na másle dorůžova. Přidejte nadrobno nasekané tři stroužky česneku. Jakmile začne vonět, přisypejte uvařenou a okapanou cizrnu. Vše dochuťte solí, pepřem a kečupem, promíchejte a nechte 5 minut povařit.
Kuřecí prsíčka nakrájejte podélně na poloviny, čímž vám vzniknou tenčí plátky. Zlehka je naklepejte, osolte je a opepřete a obalte je v hladké mouce. V pánvi rozehřejte rostlinný olej a maso v něm opečte po obou stranách dozlatova.
Jakmile je maso hotové, nařeďte výpek trochou vody, zaprašte jej hladkou moukou a nechte vše provařit. Pokud se vám udělaly hrudky, rozmixujte omáčku tyčovým mixérem. Cizrnu rozdělte na talíře, přidejte plátky masa, podlijte je trochou omáčky z pánve a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.