Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dušené hovězí maso s cibulí, česnekem a kořením

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 150 minut

Dušené hovězí maso s cibulí, česnekem a kořením - postup přípravy

Pomalu dušené hovězí maso na cibuli, česneku a aromatickém koření si zamilujete pro jeho křehkost a jemnost. Takový lahodný oběd neodmítne i ten největší mlsoun na světě! Přílohu pak můžete zvolit dle svých preferencí.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si hovězí maso odblaníte a pokrájíte na středně velké kousky.




Poté ho přemístěte do velkého hrnce a podlijte vodou.

Následně si oloupejte cibule, nasekejte je na menší kostičky, a rozložte je na maso v nádobě.

Na cibuli nakonec položte kousky másla a takto vařte pod poklicí na mírnějším plamenu asi 60 minut.

Po uplynutí jedné hodiny přidejte k hovězímu masu loupané a lisované česnekové stroužky, lžičku krupicového cukru, celé kuličky černého pepře, celé nové koření a sůl dle chuti (možné je celé koření umístit do speciální síťky, abyste ho nemuseli lovit).

Dobře vše promíchejte vařečkou a vařte stále na mírném ohni dalších 60 až 90 minut.

Hotové dušené hovězí odstavte z plotny a podávejte například s vařenými bramborami, s těstovinami, s rýží anebo s hranolky a kroketami.

Přejeme dobrou chuť.

Kromě výše zmíněného hovězího masa můžete podobným způsobem podusit klidně i vepřové maso. Hodit se bude zejména plec anebo třeba i krkovice, protože není sušší. Dále je možné doplnit pokrm o oblíbené koření. Výtečně vynikne i kmín, chilli koření, mletá sladká paprika anebo třeba majoránka.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů