Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dršťková polévka se zeleninou

3,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 80 minut

Dršťková polévka se zeleninou - postup přípravy

Příprava dršťkové polévky může být sice časově náročná, avšak odměnou je výborná chuť, které málokdo odolá, obzvlášť, pokud ji připravíte podle receptu paní Heleny Vítkové Zvonkové. Polévka je nejen plná drštěk, ale také zeleniny a brambor, i proto nejen zahřeje, ale i zasytí.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Na očištění drštěk

Polévka

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Dršťky několikrát umyjte ve vodě. Odrhněte hrubou solí, propláchněte vodou s octem a nakonec opět čistou vodou.

2. KROK

Čisté dršťky vařte v papiňáku. Asi po 15 minutách vodu slejte. Přidejte čistou vodu a znovu vařte asi 30 minut.

3. KROK

Zeleninu omyjte, oloupejte a nakrájejte na přiměřeně velké kostky. Oloupanou cibuli nakrájejte najemno.

4. KROK

V hrnci rozpusťte sádlo a osmahněte na něm cibuli. Přidejte nakrájenou mrkev, celer a petržel a lehce orestujte.

5. KROK

Orestovanou zeleninu zasypte lahůdkovou a pálivou paprikou, přidejte gulášové koření a na nudličky nakrájené dršťky.

6. KROK

Osolte a opepřete dle chuti, přidejte kmín, prolisovaný česnek a pokrájené brambory. Zalijte vodou a přiveďte k varu.

7. KROK

Jakmile jsou brambory v polévce uvařené doměkka, dochuťte polévku prolisovaným česnekem a drcenou majoránkou. Polévku doporučujeme podávat s čerstvým chlebem.

8. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů