Bublanina „pro blbé“ s jahodami - postup přípravy
Jednoduchá bublanina s jahodami je nenáročným moučníkem, který dokáže upéct opravdu každý. A opravdu každý si na ní také velmi pochutná.
Ingredience
Smetanu ke šlehání přelijte do sklenice. Kelímek z ní vzápětí použijte na odvážení sypkých surovin.
Vejce rozklepněte do mísy. Potřebný počet záleží na jejích velikosti. Přisypejte k nim cukr a vyšlehejte je do pěny.
Poté do ní postupně zapracujte prosátou mouku, kypřicí prášek a vanilkový cukr. Nakonec do ní po částech vmíchejte také smetanu ke šlehání.
Hotové těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Poté na něj rozprostřete jahody či jiný libovolný druh ovoce a dejte ho péct do trouby předehřáté na cca 180 °C na zhruba 30–40 minut, dokud nebude bublanina do zlatova.
Před podáváním nechte bublaninu vychladnout. Dle chuti ji posypejte moučkovým cukrem, nakrájejte na porce a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.