Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vylepšený kuřecí řízek „v krustě“

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Vylepšený kuřecí řízek „v krustě“ - postup přípravy

Kuřecí řízek nemusíte dělat jenom v klasickém trojobalu, lze jej i zajímavým způsobem vylepšit a připravit ho v krustě. Recept nám poskytla paní Marie Kopalová.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Kuřecí prsa podélně rozřízněte, aby byla tenčí, případně je naklepejte. Trochu je osolte a posypejte kořením na kuře. Do mixéru dejte den staré rohlíky, přidejte petrželku a vše rozmixujte na co nejjemnější hmotu.

2. KROK

Rozšlehejte vejce v talíři a namočte do něho připravené kuřecí plátky. Pak je obalte v rozmixované směsi a usmažte je na pánvi na troše oleje. Druhou zdravější variantou je upéci je v troubě. Podávejte s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.

3. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů