Vylepšený kuřecí řízek „v krustě“ - postup přípravy
Kuřecí řízek nemusíte dělat jenom v klasickém trojobalu, lze jej i zajímavým způsobem vylepšit a připravit ho v krustě. Recept nám poskytla paní Marie Kopalová.
Ingredience
Kuřecí prsa podélně rozřízněte, aby byla tenčí, případně je naklepejte. Trochu je osolte a posypejte kořením na kuře. Do mixéru dejte den staré rohlíky, přidejte petrželku a vše rozmixujte na co nejjemnější hmotu.
Rozšlehejte vejce v talíři a namočte do něho připravené kuřecí plátky. Pak je obalte v rozmixované směsi a usmažte je na pánvi na troše oleje. Druhou zdravější variantou je upéci je v troubě. Podávejte s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.