Čokoládový máslový krém - postup přípravy
Tento čokoládový krém se obejde zcela bez smetany, ale i tak chutná velmi jemně a krémově. I když je trochu náročnější na čas kvůli chlazení ingrediencí, samotná příprava je velmi snadná a rychlá.
Ingredience
Do rendlíku nasypejte cukr a hladkou mouku, přilijte mléko a vše v něm rozmíchejte dohladka. Kastrůlek položte na sporák a na nejnižším žáru směs za stálého míchání zahřívejte, dokud nezhoustne.
Jakmile je mléčná směs hustá asi jako kondenzované mléko, přisypejte k ní dvě polévkové lžíce kakaa a pokračujte v míchání, dokud se ingredience nespojí do hladké směsi o konzistenci hustého pudinku. Ten poté vyklopte do čisté a studené misky, povrch směsi zakryjte fólií tak, aby ležela přímo na její hladině a nevytvořil se škraloup, a nechte ji 10 minut vychladit v lednici.
Máslo nechte změknout. Rozkrájejte ho na menší kostky, které vložte do misky a lžičkou je míchejte, dokud nezískáte středně nadýchanou krémovou směs. Tuto práci přirozeně může zastat také elektrický šlehač, který ji značně urychlí. Jde to ale i bez něho. Našlehané máslo pak vložte na 10 minut do mrazáku.
Po uplynutí 10 minut máslo vyndejte z mrazáku a čokoládu z lednice. Máslo znovu prošlehejte dohladka a přidejte k němu jednu lžíci čokoládového krému. Zcela ho zapracujte do másla a poté přidejte další lžíci. Tímto způsobem pokračujte v míchání a přidávání tmavé směsi, dokud se obě substance nespojí.
Výsledným čokoládovým krémem naplňte zdobicí sáček a ozdobte jím dorty, zákusky, cupcaky nebo jiné dezerty.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Bristi Home Kitchen