Šalamounova rychlá buchta - postup přípravy
Šalamounova rychlá buchta podle receptu od paní Vladimíry Bosákové je jednoduchý recept na výtečný dezert, kterého nikdy nezůstane ani kousek nazbyt.
Ingredience (1 hrnek = 250 ml)
Vodu spolu s cukrem, máslem a kakaem lehce zahřívejte ve větším hrnci, dokud se směs nespojí. Zahřívejte ji ale pozvolna, nesmí se vařit. Ze směsi posléze odeberte 3/4 hrnku, který dolijte rumem.
Do zbytku již odstavené směsi dosypejte mouku, kypřicí prášek do pečiva a přidejte vejce. Vše důkladně promíchejte. Těsto poté nalijte na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech.
Buchtu pečte v troubě předehřáté na 200 °C zhruba 45 minut. Ihned po vyndání z trouby ji polijte odebranou směsí s rumem a posypejte ji kokosem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.