Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mátový sirup s citronovou šťávou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Mátový sirup s citronovou šťávou - postup přípravy

Přírodní sirup z máty a citronu je v horkých letních dnech skvělý k osvěžení, pokud ho smícháte s vodou a ledem. Vyrábí se přitom jen z přírodních surovin.

Ingredience pro:
2.4 litry
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Nalijte vodu do hrnce, přidejte cukr a zamíchejte. Nechte vařit tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Pak přidejte předem omyté snítky máty včetně stonků. Nechte vše projít varem, poté sporák vypněte, přikryjte hrnec poklicí a nechte směs 24 hodin odležet.

2. KROK

Vyndejte z vody všechnu mátu a přilijte šťávu z citronů. Postavte hrnec na kamna a nechte projít varem. Horkou tekutinu nalijte do čistých láhví a zavíčkujte čistými víčky. Po vychladnutí je skladujte na chladném místě.

3. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

5. KROK

Zdroj receptu: Obżarciuch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů