Meruňkové knedlíky z tvarohového těsta - postup přípravy
Meruňkové knedlíky z tvarohového těsta podle paní Romany Važanské jsou nestárnoucí klasikou, která potěší každého milovníka sladkých jídel. Oblíbené jsou jak u dětí, tak i dospělých.
Těsto
Na posyp
Ve větší míse utřete máslo spolu s cukrem a vajíčkem. Postupně pak přidávejte také tvaroh, mouku s kypřicím práškem do pečiva a špetku soli.
Ze směsi důkladně vypracujte hladké těsto. Poté z něj vytvarujte váleček, který nakrájejte na zhruba stejně velké díly.
Do každého dílku pečlivě zabalte celou meruňku. Hotové knedlíky vložte do vroucí vody a vařte je 5 až 8 minut v závislosti na jejich velikosti.
Na talíři knedlíky posypejte cukrem, tvarohem a polijte je máslem. Použít můžete také zakysanou smetanu.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.