Pomazánka „Sloní žrádlo“ - postup přípravy
Tato pomazánka má mnoho názvů, nicméně jedná se stále o tentýž jednoduchý, rychlý a přitom chutný pokrm ideální k večeři i na chlebíčky či jednohubky. Uveřejnil ho Youtube kanál Vaříme s Mozkem.
Ingredience
V hrnci rozehřejte lžíci oleje, přidejte do něj dvě lžíce sladkého kečupu (pokud máte rádi ostré pokrmy, můžete jednu nebo obě lžíce nahradit kečupem pálivým), dále pak hořčici a lžičku cukru. Vše společně míchejte a restujte asi 1 minutu. Směs odstavte ze sporáku a nechte vychladnout.
Měkký salám nastrouhejte na jemném struhadle, okurku nakrájejte na drobné kostičky a malou cibuli nasekejte nadrobno. Všechny tyto ingredience přidejte do hrnce se zchladlou kečupovou směsí. Trochu je opepřete, přidejte lžíci majonézy a pečlivě vše promíchejte.
Hotovou pomazánku nechte vychladit a servírujte ji na talířku ozdobenou snítkou čerstvé petrželky a doplněnou čerstvým nebo opečeným pečivem.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s mozkem