Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý kedlubnový salát s mrkví

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Rychlý kedlubnový salát s mrkví - postup přípravy

Kedlubny jsou v poslední době značně podceňovaným druhem zeleniny, který si ale zaslouží v našem jídelníčku trvalé místo. Vyzkoušejte ho třeba v tomto chutném salátu podle receptu zveřejněného na Youtube kanále Vaříme s mozkem.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Očistěte cibuli, mrkev a kedlubnu. Cibuli nakrájejte nadrobno a mrkev s kedlubnou nastrouhejte na hrubém struhadle. Všechnu zeleninu sesypejte dohromady do jedné salátové misky.

2. KROK

K zelenině přidejte lžíci olivového oleje, po půl lžičce soli a celého kmínu, lžičku octa a lžičku moučkového cukru. Salát se zálivkou důkladně promíchejte.

3. KROK

Nakonec salát podle chuti posypejte čerstvě mletým černým pepřem. Znovu ho promíchejte, rozdělte ho do servírovacích misek a podávejte jej posypaný jemně nastrouhanou petrželkou.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů