Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý holandský salát s majonézou a vejci

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Rychlý holandský salát s majonézou a vejci - postup přípravy

Pokud vás čeká příprava silvestrovské party, vyzkoušejte recept podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Rychlý holandský salát s majonézou a vejci se hodí především na chlebíčky, které po namazání stačí jen ozdobit šunkou, zeleninou nebo čerstvými bylinkami.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Vejce vložte ho hrnce s vodou. Poté je přiveďte k varu a vařte je 10 minut. Vodu slijte a nechte je zcela vychladnout.

2. KROK

Uvařená vejce natvrdo oloupejte a nakrájejte je na kostičky nebo pomocí kráječe. Šunku společně se sýrem nakrájejte na tenké plátky a přendejte je do mísy.

3. KROK

Do mísy přidejte nakrájená vejce, citronovou šťávu, majonézu, sůl, mletý pepř, cukr, worcesterovou omáčku a vše velmi důkladně promíchejte.

4. KROK

Hotový salát ozdobte čerstvým libečkem, pažitkou nebo petrželkou. Můžete ho ihned servírovat, lépe však bude chutnat, když ho necháte odležet v lednici alespoň 2 hodiny.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů