Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Papežský salát se zeleninou a vejci

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Papežský salát se zeleninou a vejci - postup přípravy

Připravte si rychlý papežský salát s bohatou chutí, který se skvěle hodí jako příloha k masu. Výhodou je, že ho můžete připravit předem a věnovat se tak svým hostům.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Dresink

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Okurky nakrájejte na malé kousky, které smíchejte s nahrubo nastrouhanou goudou. Přidejte nadrobno nakrájenou červenou cibuli s nakrájenými vařenými vejci a uvařenými brambory. 

2. KROK

Poznámka: Vejce vařte 10 minut, nechte je vychladnout a oloupejte je. Brambory vařte ve slupce, v osolené vodě, po dobu 20 minut. Poté je oloupejte.

3. KROK

Přidejte také nasekanou pažitku a v samostatné misce smíchejte majonézu s hořčicí, pepřem a solí. Vzniklý dresink smíchejte se zeleninou a papežský salát vložte na pár hodin do lednice. 

4. KROK

Tip: Salát se skvěle hodí jako příloha ke grilovanému masu. Výhodou je, že ho můžete připravit předem a použít ho, až budete potřebovat.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Obżarciuch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů