Papežský salát se zeleninou a vejci - postup přípravy
Připravte si rychlý papežský salát s bohatou chutí, který se skvěle hodí jako příloha k masu. Výhodou je, že ho můžete připravit předem a věnovat se tak svým hostům.
Základ
Dresink
Okurky nakrájejte na malé kousky, které smíchejte s nahrubo nastrouhanou goudou. Přidejte nadrobno nakrájenou červenou cibuli s nakrájenými vařenými vejci a uvařenými brambory.
Poznámka: Vejce vařte 10 minut, nechte je vychladnout a oloupejte je. Brambory vařte ve slupce, v osolené vodě, po dobu 20 minut. Poté je oloupejte.
Přidejte také nasekanou pažitku a v samostatné misce smíchejte majonézu s hořčicí, pepřem a solí. Vzniklý dresink smíchejte se zeleninou a papežský salát vložte na pár hodin do lednice.
Tip: Salát se skvěle hodí jako příloha ke grilovanému masu. Výhodou je, že ho můžete připravit předem a použít ho, až budete potřebovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Obżarciuch