Tvarohová bábovka s mákem - postup přípravy
Tvarohová bábovka s mákem podle receptu od paní Vladimíry Bosákové je variace nestárnoucí a všemi známé bábovky. Neobyčejný moučník rozzáří váš každodenní stůl.
Ingredience
Rozklepněte vejce a oddělte žloutky a bílky. Žloutky vyšlehejte s cukrem, poté do směsi zašlehejte tvaroh a olej. Do vyšlehané směsi přidejte mák a také prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva. Důkladně promíchejte.
Z vaječných bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do těsta tak, aby vše zůstalo nadýchané. Hotové těsto nalijte do moukou vysypané formy.
Dejte ho péct do trouby předehřáté na 170 °C po dobu cca 30 minut v závislosti na vlastnostech vaší trouby. Nakolik je bábovka propečená, ověřte testem špejlí. Po upečení ji nechte vychladnout a podávejte.
Tip: Pro vylepšení celkového chuťového zážitku můžete do těsta přidat trochu čerstvé či sušené citronové kůry nebo nastrouhané jablko.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.