Suflé ze smetanového sýra Philadelphia - postup přípravy
Ze smetanového sýra, vajec a mouky jde udělat skvělý nadýchaný moučník, musíte jen dodržet postup při pečení. Mnohem lepší je však údajně až na druhý den, když vychladne v lednici.
Ingredience
Rozklepněte vejce, která jste nechali ležet hodinu při pokojové teplotě, aby nebyla studená, a oddělte bílky a žloutky. Připravte si vodní lázeň a v ní rozpusťte za stálého míchání sýr Philadelphia, máslo a mléko.
Směs pak odstavte z lázně a přimíchejte do ní žloutky. Přidejte prosátou hladkou mouku a promíchejte. Těsto propasírujte přes jemné síto, abyste se zbavili případných hrudek.
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, během šlehání k nim přidejte citronovou šťávu a cukr. Až sníh bude téměř hotový, poslední minutu ho šlehejte pomalu. Pak ho opatrně zamíchejte do těsta.
Nalijte ho do formy o průměru 15 centimetrů a tu pak dejte do misky z alobalu, aby alobalem nemohla protéct tekutina. Těsto koncem lžíce promíchejte trochu dokola, abyste se zbavili vzduchových bublin.
Formu s těstem přendejte do vyšší formy na pečení a nalijte do ní 2 centimetry vody ohřáté na 80 °C. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 160 °C a pečte těsto 20 minut. Pak otevřete na minutu dvířka, aby trouba vychladla, a pečte ho další hodinu na 110 °C.
Pak pootevřete dvířka na 5 centimetrů a nechte těsto v troubě ještě 30 minut. Vychladlé suflé vyndejte z formy a podávejte, případně ho dejte odpočinou do lednice až do druhého dne. Je pak údajně chutnější.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: 매일맛나 delicious day