Cuketové muffiny s parmazánem a bramborem - postup přípravy
Z nastrouhaných cuket, brambor, parmazánu a několika dalších přísad lze upéct originální muffiny. Jsou skvělé s dipem z jogurtu či zakysané smetany.
Na muffiny
Na dip
Mladší cukety omyjte, zbavte tvrdých konců a i se slupkou nastrouhejte na hrubém struhadle. Trochu je osolte a nechte 10 minut odležet. Pak z nich vyždímejte vodu.
Mezitím si oloupejte velkou bramboru a nastrouhejte ji na hrubém struhadle. Také z ni vyždímejte vodu a smíchejte ji s cuketou. Přidejte krupičku, mléko, nasekanou petrželku a kopr, na jemno nastrouhaný parmazán, olivový olej, vejce, sůl, pepř a dobře promíchejte.
Nakonec do směsi prosejte hladkou mouku a kypřicí prášek do pečiva a vymíchejte těsto. Pokrájejte červenou papriku na malé kostičky a vmíchejte ji do směsi.
Formu na muffiny vymažte olivovým olejem a dejte do nich trochu těsta, asi do dvou třetin výšky. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte muffiny 20 minut.
Do mističky si dejte řecký jogurt nebo zakysanou smetanu. Přidejte na jemno nakrájenou kyselou okurku, olivy a prolisovaný česnek. Muffiny při konzumaci namáčejte v hotovém dipu.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Frische Rezepte