Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hrnkový švestkový koláč s drobenkou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Hrnkový švestkový koláč s drobenkou - postup přípravy

Švestkový koláč s drobenkou podle receptu od paní Nadi Hajžmanové je vynikajícím dezertem, ve kterém snadno zužitkujete sezónní ovoce. Je nadýchaný a příjemně vláčný.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Drobenka

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Ve větší míse smíchejte mouku spolu s cukrem a kypřicím práškem do pečiva. Do směsi přidejte vejce, mléko a olej. Ze všech ingrediencí v míse vypracujte hladké těsto.  

2. KROK

Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Omyté švestky vypeckujte a podélně rozpulte. Poklaďte jimi připravené těsto.  

3. KROK

Z mouky, cukru a másla vytvořte drobenku. Hotovou drobenkou posypte připravený koláč a dejte ho péct do trouby předehřáté na 180 °C na cca 20 minut. 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů