Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hraběnčiny řezy s jablky a sněhovou vrstvou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Hraběnčiny řezy s jablky a sněhovou vrstvou - postup přípravy

Jedním ze skvělých moučníků s jablky jsou hraběnčiny řezy, kombinace těsta, ovoce a bílků je totiž velmi delikátní a oblíbená. Recept nám poskytla paní Anna Horáčková.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

V zadělávací míse rozšlehejte změklé máslo (můžete místo něj použít i Heru), žloutky a moučkový cukr. Bílky z vajec si odložte, budete je potřebovat později.

2. KROK

Přidejte polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva a vypracujte hladké a hutné těsto. Třetinu těsta oddělte, zabalte ji do fólie a dejte do mrazáku ztuhnout.

3. KROK

Oloupejte jablka, zbavte je jádřince a nastrouhejte je nahrubo. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Ze zbylých 2 třetin těsta vyválejte plát a dejte ho na plech vyložený pečicím papírem.

Poznámka: Je možné i zbylé těsto dát do mrazáku a nastrouhat ho na dno plechu namísto rozvalování, díky čemuž si vše zjednodušíte.

4. KROK

Rozložte na těsto nastrouhaný jablka, posypejte je skořicí a můžete je dle chuti dosladit. Lze přidat i rozinky, případně trochu sekaných ořechů. Na jablka rozprostřete sníh.

5. KROK

Vyjměte zmrzlé těsto z mrazáku a na hrubém struhadle ho nastrouhejte na sníh. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte moučník do růžova. Poté jej nakrájejte na řezy, dle chuti ho můžete ještě posypat moučkovým cukrem a podávejte.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů