Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Koláč kavalír s tvarohem, čokoládou a povidly

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Koláč kavalír s tvarohem, čokoládou a povidly - postup přípravy

Zajímavým způsobem, jak připravit litý moučník, je upéct jej se dvěma různými náplněmi. Recept na jeden takový s kulantním názvem Kavalír nám poskytla paní Petra Pospíchalová.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Na těsto

Na náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do mísy rozklepněte vejce, přidejte cukr a vanilkový cukr a vyšlehejte vše do pěny, poté přišlehejte olej. Přidejte strouhanou citronovou kůru, přilijte mléko a přisypejte mouku a kypřicí prášek do pečiva. Vymíchejte hladké těsto a nalijte ho na menší plech vyložený pečicím papírem.

2. KROK

Měkký tvaroh smíchejte s cukrem dle chuti a mlékem. Dejte ho tolik, aby byl tvaroh tak akorát řídký, a promíchejte. Hořkou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, přidejte k ní povidla a dobře promíchejte.

3. KROK

Lžičkou do těsta střídavě dávejte obě náplně, aby rovnoměrně pokryly jeho plochu. „Hromádky“ se do něj samy zlehka ponoří. Vložte plech s těstem do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte koláč asi 25 minut. Před podáváním ho pocukrujte moučkovým cukrem.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů