Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí kynuté buchty s džemem

Domácí kynuté buchty s džemem - postup přípravy

Kynuté buchty jistě patří k tradici českého národa. Upečte si je tak, jak je dělávala vaše maminka či babička a připomeňte si svoje dětství. Do náplně můžete použít praktiky cokoliv, od vašeho oblíbeného džemu, čokoládovou pomazánku nutellu nebo klasikou tvarohovou náplň s rozinkami.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto:

Na náplň:

tvarohový krém:

Dále budete potřebovat:

Kuchařka
Kuchařka: Veronika Macháčková

Nejdříve si udělejte kvásek tak, že smícháte mléko s cukrem a s čerstvým droždím. Ten nechte odležet 15 minut. 




V misce si prosejte polohrubou mouku, přidejte špetku soli, vejce, žloutky, vodu a nakonec přilejte hotový kvásek. Z citronu použijte jen najemno nastrouhanou citronovou kůru a tu také přisypte do těsta. 

Vypracujte hladké těsto, které nechte kynou pod utěrkou, na teplém místě asi 40 minut. Následně ho na pracovní desce vyválejte a rozdělte na čtverce. Do středu každého čtverce navrstvěte buď džem, nutellu nebo klasický tvarohový krém. Ten uděláte tak, že si do rumu namočíte alespoň na hodinu rozinky. Pak smíchejte tvaroh, cukr moučku a vanilkový cukr, vejce a promíchejte. Nakonec vmíchejte namočené rozinky.

Hotové plněné čtverce zpracujte do kuliček. 

Plech si vystelte pečícím papírem a na něj položte jednotlivé kuličky. Ty pomažte máslem a ještě nechte kynou na teplém místě pod utěrkou, zhruba 20 minut. Předehřejte si troubu na 190 stupňů a pečte 30 minut. 

Jak ozdobit kynuté buchty?

Na ozdobu si buchty můžete posypat moučkovým cukrem. 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů