Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nekynuté langoše se sýrem a kečupem

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Nekynuté langoše se sýrem a kečupem - postup přípravy

Langoše jsou klasickou stánkovou pochutinou letních kempů a tábořišť. Zkuste si vyrobit jejich domácí variantu podle receptu od paní Anety Vagalové, a to bez jejich zdlouhavého kynutí.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Ve větší míse smíchejte mouku, jedlou sodu a kypřicí prášek do pečiva. Těsto osolte a vmíchejte do něj jogurt. Ze všech ingrediencí vypracujte hladké těsto.  

2. KROK

Těsto rozdělte na přibližně osm částí, ze kterých udělejte malé bochánky. Nechte je pod fólií pět minut odpočívat. Pak z nich vytvarujte placky, které usmažte na pánvi nebo v hrnci s dostatečným množstvím rozpáleného oleje. 

3. KROK

Hotové langoše dejte na talíř vyložený papírovými ubrousky, aby nebyly tolik mastné. Poté je potřete dle vaší chuti rajčatovým pyré nebo kečupem, lisovaným česnekem s troškou oleje a posypejte je strouhaným sýrem.  

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů