Nekynuté langoše se sýrem a kečupem - postup přípravy
Langoše jsou klasickou stánkovou pochutinou letních kempů a tábořišť. Zkuste si vyrobit jejich domácí variantu podle receptu od paní Anety Vagalové, a to bez jejich zdlouhavého kynutí.
Ingredience
Ve větší míse smíchejte mouku, jedlou sodu a kypřicí prášek do pečiva. Těsto osolte a vmíchejte do něj jogurt. Ze všech ingrediencí vypracujte hladké těsto.
Těsto rozdělte na přibližně osm částí, ze kterých udělejte malé bochánky. Nechte je pod fólií pět minut odpočívat. Pak z nich vytvarujte placky, které usmažte na pánvi nebo v hrnci s dostatečným množstvím rozpáleného oleje.
Hotové langoše dejte na talíř vyložený papírovými ubrousky, aby nebyly tolik mastné. Poté je potřete dle vaší chuti rajčatovým pyré nebo kečupem, lisovaným česnekem s troškou oleje a posypejte je strouhaným sýrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.