Nadýchané domácí koblihy

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
15 minut
ČAS VAŘENÍ
15 minut
NÁROČNOST
Snadná

Nadýchané domácí koblihy - postup přípravy

Rádi si dopřáváte sladké koblihy, které vás mámí den, co den v místní pekárně? Až ochutnáte tyto domácí, již nebudete chtít jiné. Jsou konzistencí velice jemné a vláčné, doslova se vám rozplynou na jazyku. Už se vám sbíhají sliny? Pusťte se do práce a vykouzlete ten nejdokonalejší dezert!

Vezměte si k ruce velkou mísu a do ní vlijte kefír. Ten smíchejte spolu s vanilkovým i krupicovým cukrem, vejcem a přidejte jedlou sodu se špetkou soli.




Následně přilijte i slunečnicový olej, zasypte hladkou moukou a vypracujte hladké nelepivé těsto.

To rozválejte na plát silný zhruba jeden centimetr a vykrajujte z něj pomocí hrníčku kolečka.

V další fázi si rozpalte v hrnci dostatečné množství slunečnicového oleje a až bude skutečně rozžhavený, pokládejte do něj opatrně kolečka těsta.

Koblihy smažte dozlatova z obou stran. Po usmažení pokládejte na savé papírové utěrky.

Před podáváním posypte moučkovým cukrem. Skvělé budou koblihy například s šálkem kávy, kakaa, nebo ovocného čaje. Přejeme vám dobrou chuť.

Tipy na závěr

Pro intenzivnější chuť těsta můžete přilít do směsi i trochu rumu a přidat jemně strouhanou citronovou kůru. Domácí koblihy budou skvostné rovněž s marmeládou, džemem, nebo Nutellou. Výborně se hodí k dezertu i sladký tvaroh, nebo čerstvě ušlehaná smetana s ovocem (jahody, banány, borůvky). Milovníci všeho čokoládového mohou polévat koblihy polevou z hořkosladké čokolády a posypat je mletými oříšky. Možností se naskýtá ohromné množství.

Galerie

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 356 hlasů
Nahlásit chybu
107 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt