Bramborová quesadilla se sýrem - postup přípravy
Kombinace brambor a sýra je vždy skvělá, když z těchto dvou surovin pak uděláte quesadillu, získáte lahodnou křupavou svačinku. Na přípravu quesadill budete navíc potřebovat pouze pár surovin, které máte běžně doma, a několik minut času.
Ingredience
Náplň
Brambory oloupejte, nakrájejte na větší kusy a uvařte do měkka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Parmazán nastrouhejte na jemném struhadle, mozzarellu na hrubém.
Na rozpálené pánvi rozpusťe máslo, přidejte lžíci oleje a zpěňte cibuli se špetkou soli. Když cibule zesklovatí, přidejte k ní chilli, kari a dvě lžíce vody a pokračujte v opékání.
Uvařené brambory rozmačkejte. Vmíchejte do nich parmazán a cibuli opečenou s kořením. Opepřete a míchejte, dokud nevznikne nelepivé těsto.
Tip: Pokud nemáte parmazán, nahraďte jej špetkou soli.
Tortillové placky potřete chilli omáčkou a rajčatovou omáčkou. Polovinu posypte nastrouhanou mozzarellou, potřete bramborovým těstem a přidejte další vrstvu mozzarelly.
Placky přehněte napůl. Náplň v nich uhlaďte, aby z nich nevytékala, a opékejte na pánvi s několika lžícemi rozpáleného oleje do zlatova z obou stran. V případě potřeby přidejte několik kapek oleje.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: 매일맛나 delicious day