Segedínský guláš z libového bůčku - postup přípravy
Segedínský guláš patří mezi stálice české tradiční kuchyně. Podle receptu paní Diany Berkyové si připravíte lahodný pokrm, který bude navíc díky použitému libovému bůčku šťavnatý.
Ingredience
Cibule oloupejte a nakrájejte nadrobno. Maso nakrájejte na menší kostičky. Cibuli osmahněte na rozpáleném oleji nebo sádle do červena. Poté přidejte maso a opečte ho.
Opečené maso s cibulí osolte, opepřete a přisypte mletou červenou papriku, nechte lehce zatáhnout. Poté přidejte kostku masoxu, přelijte vodou a nechte dusit.
Po 20 minutách dušení vše dochuťte gulášovým kořením, přidejte bobkový list a nové koření. Pokračujte v dušení masa doměkka. V případě potřeby dolévejte vodu.
Ze zelí vymačkejte přebytečnou vodu, překrájejte ho a přidejte jej ke změklému masu. Vařte guláš, dokud zelí nezměkne, poté přidejte lžíci másla na zjemnění a v případě potřeby zahustěte tmavou jíškou.
Na konci vaření přilijte kelímek 12% smetany a řádně ji zavařte. Guláš podávejte s houskovým knedlíkem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.