Domácí majonéza hotová za 1 minutu - postup přípravy
Čerstvou majonézu bez veškerých aditiv a konzervantů si zvládnete připravit doma během krátké chvilky. Stačí vám k tomu běžně dostupné suroviny, tyčový mixér a za minutu máte hotovo.
Ingredience
Do mixovací nádoby vyklepněte celé vajíčko, přilijte olej, citronovou šťávu a nasypte cukr a sůl. Můžete přidat i pepř, dodá majonéze zajímavou, lehce pikantní chuť.
Tyčový mixér ponořte až na dno nádoby a začněte všechny ingredience mixovat na nejnižší rychlost. Rychlost postupně zvyšujte.
Vše mixujte po dobu přibližně jedné minuty, dokud se ingredience důkladně nespojí a majonéza nezačne tuhnout na požadovanou konzistenci.
Hotovou majonézu můžete ihned použít nebo uložit do vzduchotěsné nádoby a skladovat v lednici. Spotřebujte ji však nejpozději do 2–3 dnů.
Tip: Pokud máte rádi hořčici, můžete přidat 1/4 lžičky dijonské hořčice, která majonéze dodá úplně jinou chuť.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Nisa Homey