Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vláčná mramorovaná bábovka z cukety

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 65 minut

Vláčná mramorovaná bábovka z cukety - postup přípravy

Cuketu většinou známe spíše naslano, ale až ji přidáte do bábovky podle receptu od paní Martiny Wágnerové, nebudete chtít dělat žádnou jinou. Navzdory rumové příchuti si na ní pochutnají i děti.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Cuketu nastrouhejte na jemném struhadle. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu. Do žloutků přidejte olej a cukr a společně je vyšlehejte do nadýchané pěny.

2. KROK

Nejdříve si do žloutkové pěny zašlehejte cuketu i se šťávou, kterou uvolní, a poté postupně přidávejte prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva. Následně do vzniklého těsta přidejte 1/3 vyšlehaného sněhu a opatrně ho vmíchejte stěrkou.

3. KROK

Přidejte zbylý sníh a opět opatrně vmíchejte do těsta stěrkou. Formu vymažte olejem a důkladně vysypte moukou. Tři čtvrtiny těsta nalijte do připravené formy a do zbytku přidejte lžíci kakaa a 2 lžíce rumu.

4. KROK

Pokud nechcete použít rum, můžete ho nahradit 2 lžícemi mléka. Kakaové těsto přelijte do formy a vložte ji do trouby předehřáté na 160 °C. Bábovku pečte po dobu 65 minut.

5. KROK

Tip: Místo mouky můžete při vysypávání formy použít kokos. Bábovku nejen krásně provoní, ale upečený kokos bude krásně křupavý.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů