Chlebová omeleta se sýrem a česnekem - postup přípravy
Chlebová omeleta podle paní Romany Važanské je nejen levným receptem, ale také skvělým způsobem, jak využít starý chléb a udělat si chutnou snídani nebo lehkou večeři. Sýrová chuť a aroma česneku se pojí v jednoduchém, ale lahodném pokrmu.
Ingredience
Starší chléb nakrájejte na menší kostičky. Opečte je na pánvi s trochou oleje dozlatova. Přidejte nasekaný česnek a krátce orestujte, aby se uvolnilo jeho aroma.
Vejce rozklepněte do misky, přidejte sůl, čerstvě mletý černý pepř a strouhaný sýr. Dobře promíchejte.
Vlijte směs s vajíčky na opečený chléb a nechte opékat. Omeletu obraťte a pokračujte v pečení.
Hotovou, ještě horkou, omeletu posypte zbylým strouhaným sýrem a nasekanou zelenou částí jarní cibulky.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.