Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zavařený domácí multivitaminový džus

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Zavařený domácí multivitaminový džus - postup přípravy

Jakmile vyzkoušíte recept na zavařený domácí multivitaminový džus, ten z obchodu už nikdy nekoupíte. Na jeho přípravu vám navíc stačí jen pár surovin.

Ingredience pro:
16 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Láhve o velikosti 330 ml včetně víček a veškerého nádobí, které budete při zavařování používat, ponořte do hrnce s vodou s mycím přípravkem na nádobí, přidejte balení jedlé sody a nechejte projít varem po dobu alespoň 10 minut. Sklenice a ostatní nádobí vyskládejte na plech a nechte vyschnout.

2. KROK

Mrkev spolu s dýní oloupejte a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Jablka a hrušky zbavte slupek a jádřinců a nakrájejte je na menší kostičky. Poté vymačkejte šťávu z 4 pomerančů.

3. KROK

Ve velkého hrnce dejte mrkev s dýní, důkladně promíchejte, zalijte vodou a přiveďte je k varu. Poté přidejte nakrájené jablka a hrušky a vařte do změknutí.  Přilijte vymačkanou šťávu z pomerančů a opět promíchejte.

4. KROK

Vypněte sporák a pomocí tyčového mixéru směs rozmixujte do hladka. Přidejte cukr a důkladně promíchejte. Poté džus nalijte do připravených láhví a pečlivě je uzavřete.

5. KROK

Uzavřené láhve naskládejte do hrnce, zalijte je do 2/3 vodou, a jakmile voda dosáhne bodu varu, zavařujte je po dobu 20 minut. Poté je uložte na chladné a tmavé místo.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Obżarciuch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů