Zavařený domácí multivitaminový džus - postup přípravy
Jakmile vyzkoušíte recept na zavařený domácí multivitaminový džus, ten z obchodu už nikdy nekoupíte. Na jeho přípravu vám navíc stačí jen pár surovin.
Ingredience
Láhve o velikosti 330 ml včetně víček a veškerého nádobí, které budete při zavařování používat, ponořte do hrnce s vodou s mycím přípravkem na nádobí, přidejte balení jedlé sody a nechejte projít varem po dobu alespoň 10 minut. Sklenice a ostatní nádobí vyskládejte na plech a nechte vyschnout.
Mrkev spolu s dýní oloupejte a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Jablka a hrušky zbavte slupek a jádřinců a nakrájejte je na menší kostičky. Poté vymačkejte šťávu z 4 pomerančů.
Ve velkého hrnce dejte mrkev s dýní, důkladně promíchejte, zalijte vodou a přiveďte je k varu. Poté přidejte nakrájené jablka a hrušky a vařte do změknutí. Přilijte vymačkanou šťávu z pomerančů a opět promíchejte.
Vypněte sporák a pomocí tyčového mixéru směs rozmixujte do hladka. Přidejte cukr a důkladně promíchejte. Poté džus nalijte do připravených láhví a pečlivě je uzavřete.
Uzavřené láhve naskládejte do hrnce, zalijte je do 2/3 vodou, a jakmile voda dosáhne bodu varu, zavařujte je po dobu 20 minut. Poté je uložte na chladné a tmavé místo.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Obżarciuch