Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lahodnou jablečnou roládu můžete připravit snadno a během chvilky

1,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Lahodnou jablečnou roládu můžete připravit snadno a během chvilky - postup přípravy

Možná si myslíte, že udělat domácí roládu je velmi složité. Ani náhodou. Díky dnešnímu receptu si můžete udělat jablečnou roládu, která vám zabere minimum času a přitom chutná báječně. Vyzkoušejte ji a zaručeně vás potěší její příjemná chuť i lákavý vzhled.

Ingredience pro:
10 porcí

Náplň

Těsto

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Nejdříve si připravte náplň. Jablka omyjte, odstaňte jádřince a stopky. Nastrouhejte je na hrubém struhadle přímo na plech vyložený pečicím papírem. Rovnoměrně je rozložte. Ideální je plech o velikosti 30 x 40 cm. Na nastrouhaná jablka nasypejte mletá jádra vlašských ořechů, cukr a skořici.

2. KROK

Nyní si můžete připravit těsto. Do hluboké mísy rozklepněte vejce, přidejte špetku soli, moučkový cukr a vanilkový cukr. Šlehejte mixérem na vysoké otáčky, dokud se všechny ingredience nespojí dohromady. Získat musíte bělavou pěnu. Poté přímo do mísy prosejte mouku a prášek do pečiva. Znovu důkladně promíchejte mixérem s metlami.

3. KROK

Do těsta přidejte nakonec olej. Tenkým pramínkem jej přilévejte za stálého šlehání do těsta. Jakmile budete mít připravené výsledné těsto, můžete ho nalít na plech s připravenou jablečnou náplní a rovnoměrně jej rozetřete pomocí stěrky nebo lžíce.

4. KROK

Takto připravenou roládu můžete vložit do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 20-25 minut. Poté vyndejte plech z trouby a piškot položte na čistou kuchyňskou utěrku ještě předtím, než odstraníte pečicí papír. Ještě horké těsto s náplní srolujte pomocí utěrky do tvaru rolády a nechte vychladnout. Pro větší pohodlí při přenášení i porcování rolády ji rozřízněte napůl. A můžete s radostí podávat!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů