Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vláčný jablečný chlebíček se skořicí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Vláčný jablečný chlebíček se skořicí - postup přípravy

Připravte si biskupský chlebíček tak trochu jinak. Inspirujte se receptem paní Anety Mühlhandlové a vyměňte kandované ovoce za čerstvá šťavnatá jablka.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

3 lžíce cukru smíchejte se skořicí a dejte stranou. Změklé máslo se zbytkem cukru vyšlehejte do pěny a následně přišlehejte 2 vejce. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a po troškách přidejte do směsi. Nakonec do mísy vlijte mléko a zamíchejte. 

2. KROK

Nyní dejte předehřát troubu na 175 °C a připravte si jablka. Jablka očistěte, oloupejte je, zbavte je jádřinců a nakrájejte na malé kousky. Připravená jablka odložte stranou.

3. KROK

Formu na biskupský chlebíček vymažte máslem a důkladně vysypte polohrubou moukou. Na dno formy dejte polovinu připraveného těsta a položte na ni polovinu jablek. Vše posypte polovinou cukru se skořicí. 

4. KROK

Tip: Vymazání formy máslem a její vysypání moukou nepodceňujte. V případě nedůkladného postupu byste z formy jablečný chlebíček těžko vyndávali, aniž byste jej porušili. 

5. KROK

Nyní na povrch dejte druhou polovinu těsta a zbytek jablek – ta lehce zatlačte do těsta. Vše posypte zbytkem cukru se skořicí. Formu vložte do trouby a pečte 40–45 minut. Po upečení nechte chlebíček vychladnout a před servírováním jej nakrájejte.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů