Vláčný jablečný chlebíček se skořicí - postup přípravy
Připravte si biskupský chlebíček tak trochu jinak. Inspirujte se receptem paní Anety Mühlhandlové a vyměňte kandované ovoce za čerstvá šťavnatá jablka.
Ingredience
3 lžíce cukru smíchejte se skořicí a dejte stranou. Změklé máslo se zbytkem cukru vyšlehejte do pěny a následně přišlehejte 2 vejce. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a po troškách přidejte do směsi. Nakonec do mísy vlijte mléko a zamíchejte.
Nyní dejte předehřát troubu na 175 °C a připravte si jablka. Jablka očistěte, oloupejte je, zbavte je jádřinců a nakrájejte na malé kousky. Připravená jablka odložte stranou.
Formu na biskupský chlebíček vymažte máslem a důkladně vysypte polohrubou moukou. Na dno formy dejte polovinu připraveného těsta a položte na ni polovinu jablek. Vše posypte polovinou cukru se skořicí.
Tip: Vymazání formy máslem a její vysypání moukou nepodceňujte. V případě nedůkladného postupu byste z formy jablečný chlebíček těžko vyndávali, aniž byste jej porušili.
Nyní na povrch dejte druhou polovinu těsta a zbytek jablek – ta lehce zatlačte do těsta. Vše posypte zbytkem cukru se skořicí. Formu vložte do trouby a pečte 40–45 minut. Po upečení nechte chlebíček vychladnout a před servírováním jej nakrájejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.