Máslové sušenky v čokoládě s kokosem a ořechy - postup přípravy
Vykouzlete si doma vánoční atmosféru se sladkou čokoládou na jazyku. Máslové sušenky v čokoládě můžete podávat jako cukroví nejen o Vánocích, ale můžete si na nich pochutnat pokaždé, když dostanete chuť na něco dobrého ke kávě.
Těsto
Zdobení
Změklé máslo vložte do mísy a zasypejte ho moučkovým cukrem. Přidejte vanilkový cukr a špetku soli. Minutu směs šlehejte. Do vzniklé směsi přidejte mouku a škrob a vše zamíchejte.
Do vzniklé hmoty přidejte smetanu a šlehejte. Jakmile se ingredience propojí, zamíchejte směs ještě pomocí stěrky na těsto.
Tip: Smetanu přidávejte postupně, po lžících, a mezi jednotlivým přidáváním vždy šlehejte. Těsto tak bude krásně nadýchané.
Vzniklou hmotou naplňte cukrářský sáček s ozdobnou špičkou a na plechu vytvořte sušenky v nejrůznějších tvarech, jako jsou například kolečka nebo podkovy. Sušenky dejte do předehřáté trouby na 200 °C a pečte 10–12 min.
Po upečení dejte sušenky stranou. Zatímco chladnou, připravte si čokoládu, oříšky a kokosové vločky na zdobení. Čokoládu nadrobte na malé kousky do mísy, kterou položte na hrnec s teplou vodou. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a potírejte jí část sušenek.
Čokoládovou část posypejte střídavě kokosovými vločkami a ořechy. Následně nechte čokoládu ztuhnout a můžete podávat.
Tip: Druh čokolády zvolte dle vlastní chuti. Skvěle sušenky chutnají s hořkou i mléčnou čokoládou – můžete je prostřídat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Коллекция Рецептов