Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mini muffiny se zakysanou smetanou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Mini muffiny se zakysanou smetanou - postup přípravy

Miniaturní košíčky se zakysanou smetanou jsou roztomilé, krásné a lahodné. Zejména děti je doslova milují, a proto se velmi dobře hodí jako pohoštění na dětské party a večírky. Navíc jsou tak neuvěřitelně snadné na přípravu, že mohou posloužit jako úplně první recept, který vaše ratolesti zvládnou upéct zhola samy. Navíc můžete popustit uzdu své fantazii a připravit různobarevné krémy, kterými lze košíčky dozdobit.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Do hluboké mísy vyklepněte čtyři vajíčka, přidejte k nim jednu polévkovou lžíci cukru a jeden balíček vanilkového cukru.




Elektrickým šlehačem šlehejte na střední obrátky, dokud se veškerý cukr ve vajíčku nerozpustí a hmota nenabude bělavé a pěnivé konzistence.

Máslo nechte změknout při pokojové teplotě, nakrájejte ho na menší kousky a vidličkou ho rozmačkejte na kaši. K té pak po kouskách přilévejte rozšlehané vajíčko a smíchejte do jednolité směsi.

Ve šlehání pokračujte elektrickým šlehačem a postupně přimíchejte do těsta i zakysanou smetanu. Nakonec do hladké hmoty prosévejte přes sítko i mouku spolu s práškem do pečiva a důkladně promíchejte. Těsto by mělo mít konzistenci jako hustá zakysaná smetana. Množství mouky můžete podle potřeby upravit.

Připravte si silikonovou formu na muffiny a každou prohlubeň naplňte ze dvou třetin připraveným těstem.

Troubu předehřejte na 200 °C a vložte do ní muffiny péct po dobu 20 až 25 minut. Přesná doba pečení závisí na vaší troubě, proto správné propečení vyzkoušejte zapíchnutým párátkem.

Když jsou košíčky hotové, vyndejte je z trouby, nechte zchladnout a podávejte.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů