Vídeňské rohlíčky s vůní vanilky - postup přípravy
Vídeňské rohlíčky jsou nádherně voňavé a chutné pečivo, které se doslova rozplývá v ústech. Svým jemným vanilkovým aroma a neodolatelnou křehkostí si tyto rohlíčky jistě rychle získají místo mezi vaším tradičním vánočním cukrovím.
Rohlíčky
Na obalení
Ve větší míse smíchejte prosátou mouku se špetkou soli, cukrem a jemně mletými vlašskými ořechy a mandlemi. Všechny sypké suroviny řádně promíchejte.
K sypkým surovinám přidejte dva žloutky a změklé máslo, nakrájené na kostky. Rukama postupně zpracovávejte hladké nelepivé těsto.
Z těsta vyválejte váleček silný asi 1 cm a nakrájejte jej na 5cm dlouhé dílky. Z připravených kousků těsta postupně tvarujte rohlíčky.
Rohlíčky naskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C do růžova, nemělo by to trvat déle než 15 minut.
V misce smíchejte moučkový a vanilkový cukr. Ve směsi cukru postupně obalujte ještě teplé rohlíčky. Obalené skládejte do vhodné nádoby.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Obżarciuch