Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vánoční koule s kakaem a mascarpone

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Vánoční koule s kakaem a mascarpone - postup přípravy

Italské vánoční koule se skvěle hodí i na českou slavnostní tabuli. Lahodné piškotové těsto naplněné krémem z mascarpone a marmeládou se velmi rychle stanou jedním z nejoblíbenějších dezertů vaší rodiny, zaručeně je budete připravovat nejen na Vánoce.

Ingredience pro:
13 kusů
+ -

Koule

Náplň

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Ve větší míse vyšlehejte celá vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Šlehejte několik minut dokud pěna nezesvětlá. Následně do ní zašlehejte olej a mléko.

2. KROK

Mouku smíchejte s hořkým kakaem. Poté prosejte přímo do pěny z vajíček. Vypracujte hladké těsto. Mělo by mít konzistenci podobnou piškotovému těstu.

3. KROK

Těsto přelijte na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně jej rozetřete. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 12–15 minut.

4. KROK

Mascarpone vyšlehejte se smetanou. Šlehejte, dokud nevznikne hladký hustý krém, ne déle. Smetana by se mohla srazit a vytvořit v krému hrudky.

5. KROK

Upečené piškotové těsto nechte vychladnout. Poté z něj vykrajujte kolečka. Můžete k tomu použít například skleničku anebo větší formičku. Zbylý upečený piškot vložte do větší misky a rukama rozdrobte.

6. KROK

Vykrájená kolečka lehce potřete mlékem a nastříkejte na ně pomocí cukrářského sáčku připravený krém z mascarpone a smetany. Doprostřed dejte lžičku marmelády, kterou opět překryjte krémem.

7. KROK

Krém nastříkaný na kolečka bohatě zasypte připravenou drtí ze zbylého piškotu. Na závěr vše posypte bohatou vrstvou moučkového cukru.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Ricette dolce facili

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů