Vánoční sněhové stromečky à la pusinky - postup přípravy
Chcete-li mít na vánočním stole něco skutečně originálního, upečte si zelené sněhové stromečky se zdobením. S tímto receptem si můžete být jistí, že své hosty ohromíte.
Ingredience
Do mísy vložte vaječné bílky a přidejte k nim špetku soli. Bílky vyšlehejte do pěny a po lžících, za stálého šlehání, do ní přidávejte moučkový cukr. Následně přilijte citronovou šťávu a potravinářské barvivo a ještě chvíli šlehejte.
Poznámka: Barva potravinářského barviva nemusí být zelená. Můžete si zvolit barvu dle vlastního vkusu.
Připravte si plech vyložený pečicím papírem a vzniklou hmotou vyplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí. Přímo na plech hmotu přes sáček vytlačujte a vytvářejte hromádky ve tvaru stromečku.
Nyní stromečky dozdobte cukrovým sypáním dle vlastního vkusu a pečte v předehřáté troubě na 100 °C po dobu 60–90 minut. Po upečení nechte sněhové stromečky vychladnout a podávejte.
Poznámka: Cukroví skladujte v uzavřené nádobě na chladném a suchém místě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: kochkino