Zdravá domácí majonéza ze smetany - postup přípravy
Zdravá majonéza připravená ze zakysané smetany, to je chuťový zážitek, kterému neodoláte. Můžete ji použít všude tam, kde byste použili klasickou majonézu, ať už jde o zálivky salátů anebo domácí tatarskou omáčku, pochutnáte si stejně.
Ingredience
Zakysanou smetanu řádně prošlehejte metličkou. Přidejte k ní kečup a hořčici a pokračujte ve šlehání.
Majonézu dochuťte cukrem a solí. Podle vaší chuti můžete přidat také čerstvý mletý pepř.
Tip: Z připravené majonézy ze zakysané smetany můžete vyrobit například také tatarskou omáčku. Stačí přidat lžíci hořčice, cibuli nakrájenou nadrobno a najemno nastrouhanou kyselou okurku.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.