Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborová roláda plněná houbami a plátkovým sýrem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Bramborová roláda plněná houbami a plátkovým sýrem - postup přípravy

Bramboráky jsou velmi chutné. Už vás ale někdy napadlo namísto pánve je připravit v troubě? Ba co víc, rovnou do nich zabalit nějakou chutnou náplň? Stačí upéct jeden veliký bramborák, zabalit do něho třeba houby a sýr, anebo jakoukoliv jinou náplň ze zeleniny či masa, všechno to zapéct a pochutnat si na parádní večeři. Tato dobrota je nejen velmi chutná, ale také sytá a výživná. Když ji jednou jedinkrát vyzkoušíte, zjistíte, že jste to měli udělat už mnohem dřív, protože se jí nebudete moci nabažit.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Oloupejte brambory a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Berte nastrouhané brambory hrst po hrsti, pokaždé z nich pečlivě vymačkejte veškerou tekutinu a přendejte je do nové mísy. Takto to udělejte se všemi bramborami. Do mísy s vymačkanými bramborami vyklepněte jedno vajíčko, přidejte trochu soli a sušeného rozmarýnu, zakápněte olivovým olejem a vše dobře promíchejte.

2. KROK

Připravte si plech na pečení. Vyložte ho pečicím papírem a ten potřete trochou rostlinného oleje. Následně na něj vyklopte bramborovou směs a rozprostřete ji do velké obdélníkové placky. Urovnejte a upěchujte ji na povrchu, ještě ji trochu osolte a vložte péct do předehřáté trouby na 180 °C po dobu 30 minut.

3. KROK

Upečenou bramborovou placku vytáhněte z trouby. Nakrájejte houby na plátky a rozložte je po celé ploše placky. Na žampiony rozložte plátky sýra a s pomocí pečicího papíru vše stočte do pevné rolády. Co nejlépe ji uhlaďte, položte ji spojem dolů na plech a vraťte do trouby dopéct na dalších 10 minut.

4. KROK

Upečenou roládu vyndejte z trouby a nechte ji trochu zchladnout. Poté ji nakrájejte a ihned čerstvou, dokud se sýr uvnitř krásně táhne, podávejte spolu s čerstvým zeleninovým salátem a kopečkem své oblíbené studené omáčky. 

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů