Zeleninová polévka s hráškem a pečenými toasty - postup přípravy
Pochutnejte si na zeleninové polévce s hráškem, která je výživná, zahřeje vás a postaví na nohy při nemoci nebo po večírku. Podávat ji můžete s úžasnými pečenými toasty.
Základ
Příloha
Cibuli nakrájejte nadrobno a smažte ji v hrnci s rozpáleným olejem 2–3 minuty. K cibuli přidejte nadrobno nakrájený česnek s oloupanou a nakrájenou mrkví a řapíkatým celerem.
Do směsi vmíchejte oloupané a na kostičky nakrájené brambory s mraženým hráškem. Ingredience ochuťte solí, pepřem, mletou červenou paprikou, oreganem, muškátovým oříškem a tymiánem.
Tip: Tymián můžete nahradit rozmarýnem.
Zeleninu zamíchejte, zalijte vývarem a 20 minut, doměkka, pod pokličkou. Mezitím připravte krutony. Každý krajíc toastového chleba rozkrojte na polovinu. Chléb položte na plech, pokrytý pečicím papírem a pokapejte ho trochou olivového oleje.
Krajíce posypte solí, sušeným česnekem a nastrouhaným parmazánem. Polovinu z krajíců posypte mletou sladkou paprikou a druhou oreganem. Chléb následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut.
Zeleninovou polévku s hráškem sejměte z tepla, rozmixujte ji a vmíchejte do ní smetanu. Poté ji vařte ještě 2 minuty.
Poznámka: Zeleninovou polévku s hráškem podávejte společně s upečenými toastovými chleby.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Essen Kochen