Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zeleninová polévka s hráškem a pečenými toasty

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 28 minut

Zeleninová polévka s hráškem a pečenými toasty - postup přípravy

Pochutnejte si na zeleninové polévce s hráškem, která je výživná, zahřeje vás a postaví na nohy při nemoci nebo po večírku. Podávat ji můžete s úžasnými pečenými toasty.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli nakrájejte nadrobno a smažte ji v hrnci s rozpáleným olejem 2–3 minuty. K cibuli přidejte nadrobno nakrájený česnek s oloupanou a nakrájenou mrkví a řapíkatým celerem. 

2. KROK

Do směsi vmíchejte oloupané a na kostičky nakrájené brambory s mraženým hráškem. Ingredience ochuťte solí, pepřem, mletou červenou paprikou, oreganem, muškátovým oříškem a tymiánem. 

Tip: Tymián můžete nahradit rozmarýnem.

3. KROK

Zeleninu zamíchejte, zalijte vývarem a 20 minut, doměkka, pod pokličkou. Mezitím připravte krutony. Každý krajíc toastového chleba rozkrojte na polovinu. Chléb položte na plech, pokrytý pečicím papírem a pokapejte ho trochou olivového oleje.

4. KROK

Krajíce posypte solí, sušeným česnekem a nastrouhaným parmazánem. Polovinu z krajíců posypte mletou sladkou paprikou a druhou oreganem. Chléb následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut. 

5. KROK

Zeleninovou polévku s hráškem sejměte z tepla, rozmixujte ji a vmíchejte do ní smetanu. Poté ji vařte ještě 2 minuty. 

Poznámka: Zeleninovou polévku s hráškem podávejte společně s upečenými toastovými chleby.

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Essen Kochen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů